Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

προκηρυξη καβαλα

Η Τουρκία είχε μάλιστα απειλήσει με αντίποινα μετά την κράτηση της 27χρονης Εμπρού Οζκάν τον περασμένο μήνα.


προκηρυξη καβαλα

επιστημονικό τεχνικό επιμελητηριο

Ο δικηγόρος της Οζκάν, ο Ομάρ Καμαϊσί, δήλωσε ότι η πελάτισσά του επέστρεψε αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή, μία εβδομάδα μετά την απαγγελία των κατηγοριών σε βάρος της από ισραηλινό στρατοδικείο. Κατόπιν, εφετείο διέταξε την αποφυλάκισή της και της επέστρεψε το διαβατήριο, όπως εξήγησε ο δικηγόρος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, προσθέτοντας:


«Οι κατηγορίες σε βάρος της παραμένουν, όμως νομίζω ότι θα ακυρωθούν».


Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε στην Οζκάν για να της «εκφράσει τις ευχές του» μετά την επιστροφή της, ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του Ιμπραήμ Καλίν, κρίνοντας πως η κράτησή της στο Ισραήλ ήταν «αβάσιμη».


2018 07 08T142856Z 128925889 RC17CE7ED230 RTRMADP 3 ISRAEL PALESTINIANS TURKEY
Πηγή: REUTERS/Nir Elias


Από την πλευρά του το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε ότι η Οζκάν, μόλις προσγειώθηκε, ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς υπήρξε «τόσο ευγενικός επιδεικνύοντας τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεσή της».


Σχολιάζοντας την απόφαση αποφυλάκισης της Οζκάν, Ισραηλινός αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, σημείωσε:


«Υπήρξε μια σειρά παραγόντων που καθόρισαν αυτήν την απόφαση, μεταξύ αυτών ο χρόνος που ήδη πέρασε υπό κράτηση και το γεγονός ότι οι κατηγορίες δεν ήταν ιδιαίτερα σοβαρές».



μαναβικα εικονες
προκηρυξη καβαλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου