Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

χημειοθεραπεια παχεος εντερου

palm olein specification

Στην ομιλία της με θέμα «Μια πυξίδα για την ευημερία: τα επόμενα βήματα της οικονομικής ολοκλήρωσης της ευρωζώνης», η Λαγκάρντ αναφέρθηκε στον επείγοντα χαρακτήρα της ολοκλήρωσης της αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης πριν από την επόμενη κρίση.


κουρτινες σαλονιου μπορντω

«Μια πιο ενοποιημένη ζώνη του ευρώ μπορεί να είναι μια πυξίδα για την ευημερία της περιοχής και ένας φάρος ελπίδας στον κόσμο. Μπορεί να αποτελέσει πηγή παγκόσμιας οικονομικής σταθερότητας και η απόδειξη ότι η διεθνής συνεργασία μπορεί ακόμα να αποδώσει καρπούς», ανέφερε σχετικά η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ. «Σε μια στιγμή που η πολυμέρεια αμφισβητείται σε όλο τον κόσμο, πολλοί ζητούν από τις χώρες της Ευρώπη να δείξουν ότι η συνεργασία μπορεί να μεταφραστεί σε οικονομική ασφάλεια», προσέθεσε.


Στη βάση αυτή η Λαγκάρντ υποστήριξε πως ένα απαραίτητο βήμα για την ενδυνάμωση της ευρωζώνης είναι η θέσπιση μιας Κεντρικής Δημοσιονομικής Ικανότητας (Central Fiscal Capacity), ήτοι ενός μηχανισμού που θα συμβάλει στη βελτίωση της ικανότητας της ζώνης του ευρώ να αντισταθμίζει τους κραδασμούς, ανακουφίζοντας σε περιόδους ύφεσης από τη δημοσιονομική σύσφιγξη και δημιουργώντας δημοσιονομικά αποθέματα στους καλούς καιρούς.


Όπως εξήγησε, ένας τέτοιος μηχανισμός θα μπορούσε να μειώσει τον αντίκτυπο μιας άλλης κρίσης κατά 50%: «Διαπιστώσαμε ότι με ένα σχετικά μικρό κόστος ίσο με το 0,35% του ΑΕΠ ετησίως μια κεντρική δημοσιονομική ικανότητα θα μπορούσε να μειώσει τις αρνητικές επιπτώσεις στην παραγωγή κατά περισσότερο από 50%», ανέφερε σχετικά.


Ουσιαστικά το ΔΝΤ προτείνει να τοποθετούνται ετησίως σε ένα ειδικό ταμείο για απρόβλεπτες περιστάσεις (rainy day fund) 36 δισ. ευρώ, ήτοι το 0,35% του ΑΕΠ της ζώνης του ευρώ, από το οποίο θα χρηματοδοτούνται τα κράτη σε εποχές κρίσης για να αντιμετωπίζουν τις δημοσιονομικές δυσκολίες.


Σε ένα υποθετικό σενάριο που εξετάζει για το Ταμείο, οι χώρες θα πλήρωναν από το 1990 ετήσια συνδρομή 0,35% του ΑΕΠ και το Ταμείο θα ενεργοποιούνταν όταν η ανεργία σε μια χώρα απέκλινε από τον 7ετή κινητό μέσο όρο της ανεργίας, εισπράττοντας μεταβιβάσεις 0,5% του ΑΕΠ για κάθε μία ποσοστιαία μονάδα απόκλισης.


Με βάση τα ιστορικά στοιχεία, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η Ελλάδα θα είχε εισπράξει πόρους ύψους 6% του ΑΕΠ το 2013, το μεγαλύτερο ποσό από κάθε άλλη χώρα. Οι καθαρές εισροές προς τη χώρα μας θα έφταναν συνολικά το 20% του ΑΕΠ (περίοδο 2009-16), όσες και στην Ισπανία (2008-15), καθώς είχαν τη μεγαλύτερη ανεργία.


Η πρόταση βέβαια προβλέπει οι χώρες που πήραν πόρους, μόλις ανακάμψουν, να καλύψουν τις επιπλέον παροχές που έλαβαν. Η εισήγηση του ΔΝΤ είναι όταν καλυφθεί η απόκλιση σε επίπεδο ανεργίας, να προσφέρουν περίπου 1% του ΑΕΠ ετησίως στο Ταμείο (μεταξύ 0,5% και 1,5% του ΑΕΠ) για κάποια χρόνια μετά, προκειμένου αυτό να αναπληρώσει τις δυνάμεις του.


«Ανάλογα με το βάθος της ύφεσης, οι χώρες θα λαμβάνουν κεφάλαια από το ταμείο που θα τις βοηθούν να αντισταθμίζουν τις ελλείψεις στον προϋπολογισμό τους. Σε ακραίες περιπτώσεις, το ταμείο αυτό θα μπορούσε να δανειστεί, ωστόσο τυχόν δανεισμός θα επιστρεφόταν από τις μελλοντικές συνεισφορές των μελών τους... θα είναι ένα προσωρινό μαξιλάρι και όχι ένα μόνιμο μαξιλάρι», ανέφερε η Γαλλίδα επικεφαλής του ΔΝΤ.


Η ιδία υπογράμμισε την ανάγκη ολοκλήρωσης της υπόλοιπης αρχιτεκτονικής της ζώνης του ευρώ. «Είναι ανάγκη να συμπληρωθούν τα κομμάτια της αρχιτεκτονικής που λείπουν, έτσι ώστε η περιοχή να είναι έτοιμη για την επόμενη κρίση. Αργά ή αργότερα, η επόμενη κάμψη θα έρθει», επεσήμανε και ενθάρρυνε την άμεση προώθηση της ενοποίησης των κεφαλαιαγορών και τραπεζική ενοποίηση στη ζώνη του ευρώ για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της ΟΝΕ.


«Οι προσεχείς συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου παρέχουν μια εξαιρετική ευκαιρία να λάβουμε τα επόμενα βήματα για την τραπεζική ένωση (…) Μια συμφωνία σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για την ενιαία εγγύηση των καταθέσεων, μαζί με ένα οδικό χάρτη για τον περιορισμό των τρωτών σημείων στον τραπεζικό τομέα, θα αποτελούσε ακόμη μεγαλύτερη κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση», είπε απευθυνόμενη στο γερμανικό ακροατήριο που αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό την ενιαία εγγύηση καταθέσεων.



χημειοθεραπεια παχεος εντερου
χημειοθεραπεια παχεος εντερου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου