Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

αλτρουισμος αντωνυμα

αλτρουισμος αντωνυμα
μονοημερη αραχωβα 2015

Ο Βορράς και ο Νότος είχαν χθες, Τρίτη τις πρώτες απευθείας συνομιλίες τους εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια, κατά τις οποίες η Πιονγκγιάνγκ συμφώνησε να αποστείλει τον ερχόμενο μήνα μια σημαντική αντιπροσωπεία στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιοντσάν καθώς και να διεξαγάγει νέες διαπραγματεύσεις υψηλού επιπέδου.


αλτρουισμος αντωνυμα

ανοιξιατικη γενικη καθαριοτητα

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν έπειτα από μήνες εντάσεων λόγω της επιτάχυνσης του πυρηνικού και βαλλιστικού προγράμματος της Πιονγκγιάνγκ, με τα δύο μέρη να επιδιώκουν να κατευνάσουν τα πνεύματα.


«Τα δύο στρατόπεδα ήθελαν μια νίκη και την πέτυχαν», σχολιάζει ο Τζον Ντελούρι, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Γιονσέι της Σεούλ.


Ως διοργανώτρια χώρα η Σεούλ υπολόγιζε πολύ στη συμμετοχή της Πιονγκγιάνγκ, η οποία είχε μποϊκοτάρει τους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξήχθησαν το 1988 στη νοτιοκορεατική πρωτεύουσα, σε αυτή τη διοργάνωση της «ειρήνης» όπως την παρουσιάζουν.


Ο Βορράς δεν είχε στείλει κανένα σήμα ότι ήθελε να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνας έως την πρωτοχρονιάτικη ομιλία του ηγέτη του, Κιμ Γιονγκ-ουν. Συνέχισε να εξελίσσει τα απαγορευμένα προγράμματα εξοπλισμών του παρά τις κυρώσεις του ΟΗΕ, εκτοξεύοντας πυραύλους που μπορούν να πλήξουν την ενδοχώρα των Ηνωμένων Πολιτειών και πραγματοποιώντας τον Σεπτέμβριο την έκτη πυρηνική δοκιμή του.


Η συμμετοχή της Βόρειας Κορέας αποτελεί τη σιωπηρή εγγύηση της Πιονγκγιάνγκ ότι θα απόσχει από κάθε πρόκληση τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, δηλαδή κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων.


Η Σεούλ και η Ουάσινγκτον είχαν προηγουμένως δεχθεί να μεταθέσουν για μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες τα ετήσια κοινά στρατιωτικά γυμνάσιά τους, τα οποία η Πιονγκγιάνγκ θεωρεί ως την επανάληψη μιας εισβολής.


Για τον Γκο Μιόνγκ-Χιούν, αναλυτή στο Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών Asan της Σεούλ, ο Βορράς σφυρηλάτησε με τον τρόπο αυτόν μια «στρατηγική ικανότητα», μια ασπίδα κατά ενός ενδεχόμενου αμερικανικού στρατιωτικού πλήγματος το οποίο η κυβέρνηση Τραμπ παρουσιάζει συχνά ως μία «επιλογή».


«Η Ουάσινγκτον δεν μπορεί να λάβει στρατιωτικά μέτρα εναντίον του Βορρά στη διάρκεια των διακορεατικών συνομιλιών γιατί δεν θέλει να κατηγορηθεί σε περίπτωση προβλημάτων».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου