Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

παραθυρα πορτες ανοιχτα frozen

Είναι ο δεύτερος υπουργός της κυβέρνησης Μέι που παραιτείται μέσα σε ένα 24ωρο, σηματοδοτώντας πως η βρετανίδα πρωθυπουργός βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με μια μίνι πολιτική κρίση.


τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι

αθανασιος λεμεσου νεες ομιλιες

Η ανακοίνωση της παραίτησής του έρχεται μόλις 30 λεπτά πριν από προγραμματισμένη ομιλία της Μέι στο κοινοβούλιο.


Σε ανακοίνωσή της, η Ντάουνιγνκ Στριτ ευχαρίστησε τον Μπόρις Τζόνσον για το έργο του και τόνισε ότι ο αντικαταστάτης του θα ανακοινωθεί σύντομα.


Λίγο μετά την παραίτηση του Ντέιβιντ Ντέιβις, ήρθε και η παραίτηση του υφυπουργού που είναι αρμόδιος για το Brexit, Στιβ Μπέικερ, σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph. «Ο Στιβ Μπέικερ, υφυπουργός του Brexit, παραιτήθηκε από την κυβέρνηση», έγραψε ο επικεφαλής πολιτικός ανταποκριτής της Telegraph, Κρίστοφερ Χόουπ στο Twitter.


Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της παραίτησης του Μπόρις Τζόνσον. Ωστόσο, πληροφορίες από το Λονδίνο έλεγαν ότι ο Ντέιβιντ Ντέιβις αποχώρησε από την κυβέρνηση επειδή διαφώνησε με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό για τη νέα τελωνειακή ρύθμιση.


Η Τερέζα Μέι το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει βαθιές διαφωνίες εντός του υπουργικού συμβουλίου για τη μελλοντική σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ.


Ανησυχία στη Βρετανία


Το BBC αναφέρει ότι η έξοδος του Μπόρις Τζόνσον από τη βρετανική κυβέρνηση μετατρέπει μια δύσκολη και ίσως ντροπιαστική κατάσταση για τη Μέι σε πολιτική κρίση.


Και αυτό γιατί ο Τζόνσον δεν ήταν ένας «απλός υπουργός» αλλά το «πρόσωπο» της καμπάνιας «Leave» για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.




παραθυρα πορτες ανοιχτα frozen
παραθυρα πορτες ανοιχτα frozen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου