Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

solar ηλιοθερμο

αεροσυμπιεστες αναρτωμενοι

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος είναι αρκετά έμπειρος σε εκλογικές διαδικασίες και δεν βιάζεται να μιλήσει για περίπατο της ΝΔ στις επικείμενες εκλογές. Σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ, ο συντονιστής της ομάδας στρατηγικής και επικοινωνίας της ΝΔ, είναι ξεκάθαρος ότι η διαδικασία θα είναι ντέρμπι. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το «Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη ΝΔ;», ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη απαντά: «Η επανάπαυση και η αλαζονεία που δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να υπάρξουν».


solar ηλιοθερμο

youtube ενας αετος καθοτανε

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές δίνει πιο έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά στις κάλπες για τις Περιφέρειες, από τις οποίες όπως λέει, δεν πρόκειται να εκλεγεί ούτε ένας Περιφερειάρχης από τον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, αναφέρει, το σύνολο αυτών που θα εκλεγούν θα κινούνται στον πολιτικό χώρο της ΝΔ και στον πολιτικό χώρο του ΚΙΝΑΛ. Τέλος, εκτιμά πως όταν χάσει την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, «θα δοκιμασθεί από μια βαθιά ιδεολογική κρίση ταυτότητας και από μια εσωτερική σύγκρουση όσων θεωρούν τον εαυτό τους αριστερό και όσων ζουν μόνο για να νέμονται την εξουσία».


Όσο κι αν φαίνεται περίεργο ο κ. Θεοδωρικάκος διατηρεί επιφυλάξεις για το αν οι εθνικές εκλογές θα γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές. Και τούτο γιατί πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εξαντλήσει την τετραετία: «Ο κ. Τσίπρας θέλει πάρα πολύ να φτάσει στο τέλος της τετραετίας, αλλά διατρέχει έναν κίνδυνο που δεν μπορεί να αψηφήσει: Τη συντριβή στις Περιφερειακές εκλογές και στις ευρωεκλογές». Στη ΝΔ πιστεύουν ότι ακόμα κι αν οι εκλογές γίνουν τον Οκτώβριο του 2019, ο Τσίπρας δεν θα καταφέρει να αναστρέψει το κλίμα.


Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:


Ερώτηση: Πόσο χρόνο ζωής δίνετε στον κυβερνητικό συνασπισμό; Πότε βλέπετε εκλογές;


Απάντηση: Μια κανονική κυβέρνηση στη θέση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα είχε φύγει πριν από χρόνια, όταν διαψεύσθηκε παταγωδώς η στρατηγική πρότασή της. Αλλά η δίψα της νομής της εξουσίας και το προσωπικό τους συμφέρον μπήκαν πάνω από το συμφέρον των πολιτών και της πατρίδας. Ο κ. Τσίπρας θέλει πάρα πολύ να φτάσει στο τέλος της τετραετίας, αλλά διατρέχει έναν κίνδυνο που δεν μπορεί να αψηφήσει: Τη συντριβή στις Περιφερειακές εκλογέςκαι στις ευρωεκλογές.


Ερώτηση: Πιστεύετε ότι οι Περιφερειακές εκλογές έχουν πολιτικό χρώμα;


Απάντηση: Ασφαλώς οι δημοτικές εκλογές έχουν έντονα τοπικά χαρακτηριστικά και η ΝΔ σέβεται την αυτονομία του θεσμού της αυτοδιοίκησης. Στις περιφερειακές, ωστόσο, εκλογές, τα πολιτικά χαρακτηριστικά είναι πολύ εντονότερα και ο θεσμός αυτός συνδέεται εκ των πραγμάτων με κεντρικά πολιτικά διλήμματα και τις αναπτυξιακές και κοινωνικές ανάγκες της χώρας μας. Στην πορεία προς αυτές τις εκλογές θα γιγαντωθεί το αίτημα να φύγει η σημερινή κυβέρνηση. Πιστεύω ότι στις περιφερειακές εκλογές δεν πρόκειται να εκλεγεί ούτε ένας περιφερειάρχης που να προέρχεται από τον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από υποψηφίους του ΚΙΝΑΛ. Το σύνολο των περιφερειαρχών που θα εκλεγούν θα κινούνται στον πολιτικό χώρο της ΝΔ και στον πολιτικό χώρο του ΚΙΝΑΛ. Και θα είναι μια απόδειξη ότι στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να διαλύσει με την απλή αναλογική, οι δυνάμεις του ρεαλισμού, της λογικής και της προόδου θα επικρατήσουν για να δώσουν μια νέα υπόσταση στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης.


Ερώτηση: Και στις ευρωεκλογές;


Απάντηση: Θα κυριαρχήσει η λαϊκή πλειοψηφική φωνή που θα πει «φύγετε» στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Θα προταχθούν τα εθνικά πολιτικά κριτήρια και ο κ. Τσίπρας θα πληρώσει βαριά το τίμημα για την φτωχοποίηση που προκάλεσε, για τα ψέματα που είπε, για τις απαράδεκτες εθνικές υποχωρήσεις, για τη συνολική του αποτυχία.


Ερώτηση: Πώς εξηγείτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί δημοσκοπικά ένα ποσοστό της τάξης του 20%; Είναι λίγο αυτό;



solar ηλιοθερμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου